Jablčný ocot sme skúšali po prvý raz,a podaril sa…i keď až na druhý pokus (lebo najlepšie sa učíme na vlastných chybách). Príprava síce nejaký čas trvá,ale stojí to za to,pretože bežný jablčný ocot z obchodu vzniká urýchlene,s pridaním kvasníc a neprebiehajú v ňom procesy,ktoré potom pôsobia tak blahodarne pre naše telo.
K vlastnému jablčnému octu nám stačia iba dve suroviny – jablká a voda. Nahrubo nastrúhané jabĺčka naložíme do veľkej fľaše (4l) ,prikryjeme tanierikom a necháme 10 dní na teplom mieste,dvakrát denne premiešame. Potom nakvasenú šťavu scedíme a necháme s nedotiahnutým viečkom ešte 20 dní postáť – ja som ho mala v tme v špajzi. Až potom je ocot hotový a prelejeme ho do fliaš.
O jeho zdravotných výhodách je toho na internete popísané dosť. Ja napíšem len že prispieva k udržaniu optimálneho zdravotného stavu a imunite,ničí v tele prijaté toxíny a baktérie,pomôže pri únave, predchádza hnačkám a mnoho mnoho iného. Ako denná dávka však stačia dve lyžičky v pohári vody – nemalo by sa to prekračovať.
Vďaka prírode za ďalší dar