Potrebujeme:
mladá žihľava
medvedí cesnak
cesnak
kyslá smotana
vajíčko
čerstvá pažítka
kúsok masla
ovsené vločky
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
Na masle necháme rozvoniať cesnak a zalejeme vodou. Nazbieranú žihľavu umyjeme a prelejeme vriacou vodou. Pridáme do polievky spolu s medvedím cesnakom a zahustíme asi dvoma lyžicami ovsených vločiek. Povaríme približne 5 minút a rozmixujeme. Vajíčko rozšľaháme a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Pridáme jeden kelímok kyslej smotany, prevaríme a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou. My máme v tejto polievke radi krupicové halušky, ale môžeme ju doplniť – podľa chuti, nálady alebo podľa toho, čo práve máme po ruke – uvarenými zemiakmi alebo opečeným chlebom, prípadne nastrúhaným oštiepkom. Dobrú chuť!